Microsoft поскъпна до над 2 трилиона долара

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Акциите на Microsoft се покачват почти непрекъснато от 4 юни тази година и вчера достигнаха 265,5 долара за брой. Ръстът от 1,1% през деня беше достатъчен пазарната капитализация на компанията да надхвърли границата от 2 трилиона долара. По този начин гигантът от Редмънд вече струва почти толкова, колкото Nvidia, Samsung, Visa и Tesla взети заедно, предава technews.bg.

Котировките на технологичните компании се повишиха вчера след като председателят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че инфлационният натиск ще бъде временен въпреки значителното увеличение през последните месеци. По думите на Пауъл, цитиран от Bloomberg, има „известна степен на увереност“, че цените в крайна сметка ще спаднат, като същевременно е „много, много малко вероятно“ да се наблюдава инфлацията от 1970-те.Говорейки във вторник пред подкомисия на парламента, Пауъл определи инфлацията от 5% за неприемлива. Акциите на технологични и търговски компании поскъпнаха след това изявление. Доларът падна, докато цената на биткойн, напротив, леко се повиши: ако през деня стойността на BTC спадна под границата от 30 000 долара, то в момента 1 BTC се търгува за почти 33 000 долара.


Що се отнася до Microsoft, в краткосрочен план акциите на компанията могат да поскъпнат още повече, ако анализаторите оценят Windows 11 положително. Премиерата на новата операционна система е насрочена за този четвъртък, 24 юни.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар