Microsoft спира поддръжката на Windows 7, препоръчва потребителите да преминат към Surface

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди точно една година си говорихме за решението на Microsoft да преустанови поддръжката на Windows 7 в средата на януари 2020 г. и след като това време дойде, от корпорацията съветват потребителите си да преминат към някой от новите им компютри Surface. Освен това Microsoft не препоръчва да инсталирате Windows 10 на стари машини с Windows 7. 

Преустановяването на поддръжката ще се случи на 14 януари, като това означава, че Microsoft ще спре да пуска ъпдейти по сигурността за Windows 7. А така платформата ще бъде по-уязвима и потребителите – недобре защитени.

Затова съветът е клиентите да преминат към нов компютър от серията Surface на Microsoft, който според тях е по-бърз, мощен, лек, сигурен и на средна цена, по-ниска от тази на РС преди 8 г. Според mspoweruser.com потребителите с Windows 7 към началото на 2020 г. са близо 400 000. 

От Microsoft също така не препоръчват да инсталирате Windows 10 на стар компютър с Windows 7, защото тези устройства не са напълно съвместими с новата платформа и някои функционалности може да не са достъпни. 

Използвате ли все още Windows 7 и планирате ли покупка на нова машина, след като от утре спира поддръжката ѝ?

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар