Microsoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, отсъди iFixit

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

0 от 10 точки. Толкова получи новият преносим компютър Surface Laptop на Microsoft от сайта iFixit по отношение своята податливост на ремонти. iFixit, които ни показват какво има под бляскавите корпуси на съвременните хай-тек играчки и отсъждат колко сложна е поправката им при евентуална повреда, вече неведнъж са давали ниска оценка на устройствата на Microsoft, но този път резултатът е прецедент. 

Причината за ниската оценка са няколко ключови характеристики от дизайна на Surface Laptop. Тръгва се от невъзможността машината да бъде отворена, без да бъде повредена, минава се през залепените компоненти и се стига до трудната и опасна за подмяна батерия. 

Заради всичко това iFixit отсъжда, че иначе впечатляващо изглеждащият Microsoft Surface Laptop не е създаден да бъде отварян, ъпгрейдван или поправян, а трудният достъп до батерията го обрича на ограничен живот.

Устройството не се продава официално в България, но е едно от най-вълнуващите от Microsoft тази година и привлече погледите с вълнуващия си тънък дизайн и нестандартна клавиатура от материала Alcantara. 

И все пак – дали това е бъдещето и начинът, по който нещата трябва да се случват занапред, в името на по-добрия дизайн, или все пак производителите трябва да оставят вратичка за намеса при евентуална повреда и проблем?

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар