Motorola най-после може да въведе безжично зареждане за смартфоните си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като в последните години Motorola сякаш отказва да въведе функцията за безжично зареждане при смартфоните си, дори при модела от висок клас Motorola Edge+ и сгъваемия RAZR, сега компанията обави, че работи по въпроса. Нещо повече – става въпрос за безжично зареждане от разстояние. 

Технологията, която Motorola планира да използва за смартфоните си, не е съвсем същата, която имаме в останалите модели на пазара. Вместо възможността за поставяне на апарата върху подложка и зареждането му по безжичен път по този начин, компанията обяви, че ще си партнира с GuRu Wireless. 

Тяхното решение обещава зареждане на устройства наистина по безжичен път – без нужда от поставяне на апарата върху подложка или допир до някаква повърхност. GuRu Wireless ще позволи смартфоните да се зареждат от разстояние до 1 метър. 

GuRu Wireless

Това всъщност е всичко, което знаем за плановете на Motorola. Не е ясно дали технологията ще бъде имплементирана в смартфон още до края на тази година или става въпрос за по-далечни проекти, а също така не знаем колко бързо ще бъде това зареждане по въздуха. 

Притежаваната от Lenovo компания обаче обещава да разкрие подробности през следващите месеци. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар