Mozilla Firefox ще получи вертикални раздели, групи и други значителни подобрения

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Mozilla обяви добавянето на дългоочаквани функции към Firefox. Сред ключовите нови възможности са вертикални табове, подобрена странична лента, нова система за профили и персонализиране на интерфейса. Освен това браузърът ще стане по-бърз и по-сигурен. 

“Последният независим браузър” Firefox най-накрая ще получи редица основни актуализации тази година след многобройни искания от страна на потребителите. Компанията обеща да добави редица търсени функции, както и да подобри значително производителността и защитата на личните данни.

Една от основните нови функции ще бъде вградената поддръжка за групиране на разделите – възможност, която потребителите на Firefox искат от няколко години. Групирането ще позволи свързаните табове да се поставят в папки, което ще улесни навигацията при голям брой отворени страници. Друга желана добавка са вертикалните табове вляво от основния прозорец. Това ще промени обичайния хоризонтален интерфейс и ще направи превключването между разделите може би по-удобно. Стандартната странична лента, в която можете да видите отметките, историята и изтеглянията, също ще бъде модернизирана.

Firefox въвежда и нова система за профили, за да раздели по-добре личните и служебните данни. Потребителите ще могат да създават няколко профила за различни цели и бързо да превключват между тях.

Mozilla не е забравила и за естетическия компонент. Скоро в настройките ще има възможност за задаване на индивидуални фонове за новите табове – било то снимки, просто цветни фонове или абстрактни изображения. Всичко това ще ви позволи да персонализирате интерфейса по свой вкус.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар