Украйна война

NASA показа от космоса как Украйна е потънала в мрак

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

NASA публикува сателитна снимка на Украйна, потънала в мрак

Американската космическа агенция NASA публикува сателитна снимка на земната повърхност, направена през нощта, на която се вижда, че Украйна е потънала в пълен мрак.

Изображението от 24 ноември показва Украйна в пълен мрак, заобиколена от ярки петна от населени центрове в други страни, включително Русия.

В сряда Министерството на енергетиката на Украйна съобщи, че поради руските удари всички атомни електроцентрали и повечето топлоелектрически централи и водноелектрически централи са били временно изключени, а по-голямата част от потребителите на електроенергия са останали без ток. В четвъртък Министерството на енергетиката съобщи, че електрозахранването на обекти от критичната инфраструктура е възстановено.

Според Министерството на отбраната на Русия на 23 ноември е нанесен масиран удар по системата за военно управление на Украйна и свързаните с нея енергийни обекти, всички посочени съоръжения са били поразени.

Ударите по украинска инфраструктура от руските войски започнаха на 10 октомври, два дни след терористичната атака над Кримския мост, зад която, според руските власти, стоят украинските специални служби. Ударите се нанасят по обекти на енергетиката, отбранителната промишленост, военното командване и комуникациите. Оттогава всеки ден се обявява въздушна тревога в украинските региони, понякога в цялата страна.

ПП

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар