Netflix обмисля въвеждането на безплатен абонаментен план с реклами

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В поредна част от непрестанната си борба за все повече абонати и възвръщане на направените инвестиции, от лидера в стрийминга Netflix обмислят въвеждането на безплатна опция с реклами за някои пазари, в които все още не са достигнали оптималния си брой абонати.

Да си на върха никак не е лесно, особено, когато си позиция като тази на Netflix, в която всяка твоя стъпка се гледа под лупа не само от потребителите, но и от акционерите на компанията.

Макар и да е на върха, стрийминг гигантът все пак трябва да продължи да налага иновации, да изненадва и да търси начини да продължи да се разраства. Точно такава е и новата идея, за която споделят от Bloomberg.

Според техните източници, от Netflix обмислят въвеждането на безплатен абонаментен план, който ще печели само и единствено от наличието на реклами. Каталогът в този план ще бъде доста по-ограничен, но ще бъде достатъчно голям, за да може да възбуди интерес у всеки един негов ползвател, който потенциално да се превърне в пълноправен абонат.

20221013 Netflix Pre-roll Ads 3x2

Новият план ще е предназначен за пазари, чиито потенциал компанията все още смята за нереализиран, като например Япония и Германия. Подобна опция съществуваше и в Кения, но бе спряна миналата година. Напомняме, че в много от пазарите, в които Netflix оперира вече съществува опция с реклами, но тя не е безплатна. В нея е наличен целият каталог на услугата, но качеството на картината не е оптимално, а рекламите по-чести дори от тези по телевизията.

В България Netflix се предлага с 2 абонаментни плана – стандартен и премиум. За съжаление обаче локализацията на платформата все още е силно ограничена.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар