Neuralink отмени втора операция за имплантиране на мозъчен чип

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Neuralink отмени втората си операция за имплантиране на мозъчен чип на човек. Причина за това станаха допълнителни медицински проблеми при пациента, който трябваше да получи мозъчния чип, пише Futurism.

Както съобщава Bloomberg, неназованият кандидат страда от невродегенеративното заболяване амиотрофична латерална склероза ALS, известно още като болестта на Лу Гериг.

Въпреки че точните медицински проблеми не бяха разкрити поради законите за поверителност на пациентите, главният изпълнителен директор на Неврологичния институт Бароу във Финикс – който компанията, собственост на Илон Мъск, също използва за първото си имплантиране – каза, че това прави кандидата неподходящ.

Избирането на правилния пациент е повече от важно, при подобен експеримент“, каза Майкъл Лоутън, главен изпълнителен директор на съоръжението в Бароу, пред Bloomberg. “Всички участващи, клинично и хирургически, искат да го направят правилно.”

Трябва да се отбележи, че самият Neuralink не е направил изявление относно отмяната на операцията или е отговорил на искания от пресата нито от Bloomberg, нито от Futurism.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар