Бил Клинтън

New York Post: Изплуват отвратителни разкрития за престъпленията Епстийн. С Клинтън били особено близки

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

При ареста на ФБР на финансиста милиардер Джефри Епстийн на 6 юли 2019 г. на летище Тетърборо в Ню Джърси, изплуват отвратителни разкрития за престъпленията му, свързани със сексуален трафик, пише New York Post.

Същото се случи и с неговия мистериозен свят на парите – изпълнен със знаменитости, политици и лидери в индустрията.

Сред ексцентричните разкрития е маслена картина, висяща на видно място в неговата градска къща в Горен Ийст Сайд. Колоритната творба, наречена  „Разбор на Бил“ , чиято авторка е австралийската художничка Петрина Райън-Клейд, изобразява бившия президент на САЩ Бил Клинтън, по синя рокля и червени токчета, докато се излежава в Овалния кабинет.

„Висeше на видно място.  Като влезеш в стаята вдясно“, споделя източник пред The Post през 2019 г. „Всеки, който я виждаше се смееше“, добавя той.

След публикуването на купища дългоочаквани документи, включващи имената на повече от 170 сътрудници на покойния секс трафикант Епстийн, вътрешен източник заявява пред The Post, че безсрамното произведение на изкуството символизира връзката между Епстийн и Клинтън. „Това показва наистина  колко удобно са се чувствали един с друг, за да се шегуват по подобен начин“, казва вътрешен източник пред The Post. „Макар и мнозина да се подмазваха на Клинтън, двамата с Епстийн бяха наистина близки“, добавя той.

Въпреки че не е замесен в престъпна дейност, името на Клинтън се появява поне 73 пъти в наскоро изтеклите документи, всички от които са заведени в делото за клевета на Епстийн от  2015 , водено от Вирджиния Джуфер,  срещу Гислейн Максуел.

„[Епстийн] каза веднъж, че Клинтън ги харесва млади, имайки предвид момичета“, свидетелства една от жертвите на Епстийн Джоана Сьоберг през 2016 г.

Потърсената за коментар, говорителка на Клинтън Анджела Урена се позова на изявление от 2019 г., в което се отбелязва, че Клинтън не е разговарял с Епстийн от „повече от десетилетие“ и „не знае нищо както за ужасните престъпления, по които Джефри Епстийн се призна за виновен във Флорида преди няколко години, така и  за наскоро  повдигнатите му обвинения в Ню Йорк.

Според дневниците на посетителите на Белия дом, Епстийн е бил там поне 17 пъти. Снимките показват американския финансист заедно с Максуел – дясната ръка на милиардера и негова приятелка, която излежава 20-годишна присъда заради участие в трафик на деца и други престъпления, свързани с Епстийн – на събитие през 1993 г. за дарители на Историческата асоциация на Белия дом. Първият път, в който Епстийн посещава Белия дом е малко, след като Клинтън полага клетва през 1993 г. През 2006 г. според Vanity Fair американският милиардер  дарява 25 000 долара на Фондация „Клинтън“.

Връзката на Епстийн с Клинтън обаче се разкрива за първи път през 2002 г., когато двамата пътуват до Африка със самолета на Епстийн, в хуманитарно посещение на континента заедно с актьорите Кевин Спейси и Крис Тъкър.

Според вътрешен източник  връзката между финансиста и бившия президент е повече от финансова транзакция, пояснявайки, че Клинтън, Епстийн и Максуел са истински приятели, които вечерят заедно и че двамата мъже разговарят насаме в задната част на самолета.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар