NEXT BASKET – онлайн магазин, ERP система и фулфилмънт софтуер в едно

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изготвянето на функционален онлайн магазин е важна част от бизнес развитието в дигиталната среда. И все пак, то остава само малка частица от голямата картина, особено ако желаете да продавате голям брой продукти в различни държави.

С днешна дата, за целите на сигурния растеж е необходимо нещо много повече. А именно – унифициран начин да управлявате ресурси, процеси, доставки и бизнес активи. Точно това се опитва да предложи платформата NEXT BASKET , която съчетава в себе си готов софтуер за електронни магазини, софтуер за планиране на бизнес ресурси и вградено решение за фулфилмънт.Какво представляват тези решения и какви възможности отварят пред бизнеса? Обясняваме накратко в редовете по-долу.


Що е то вградено ERP решение?

ERP е абревиатура на английското Enterprise Resource Planning или Планиране на ресурсите на предприятието. Това представлява сложно софтуерно решение с множество функции за мониторинг, прозрачност, отчетност и анализ, благодарение на които бизнесът може да автоматизира редица процеси по веригата за доставки. Част от функционалностите на вградената в NEXT BASKET ERP система включват:

  • Готово решение за инвентаризация на магазин и склад;
  • Контрол и отчетност при движение на стоките по партида и срок на годност;
  • Програма за счетоводно отчитане, управление и контрол на складове и магазини;
  • Управление на онлайн и физически магазини в унифицирано табло;
  • Управление на поръчки, извършване на продажби, издаване на гаранционни карти, фактури, протоколи и др.

Платформата има собствено ERP решение, но може да бъде свързана и с вече опериращи ERP системи на партньорите. Това я прави достатъчно достъпна за предприемачи с нулев опит и достатъчно гъвкава за големи бизнеси, които вече имат собствени установени процеси.

Каква е ролята на складовият фулфилмънт софтуер?

Фулфилмънт решението на NEXT BASKET се състои от два основни елемента.

Първият елемент е самото складово пространство, в което могат да се подредят и систематизират продуктите, така че да са готови за спедиция. Пространство с подходящ размер може да се осигури на всеки партньор на NEXT BASKET, като всички обособени помещения отговарят на регулационните изисквания за складиране на стоки и продукти.

Вторият елемент е складовият софтуер, наричан още фулфилмънт софтуер. Той включва модул за планиране на маршрути и модул за управление на наличности, които постоянно „общуват“ с основния ERP софтуер. Тази система позволява приемане и обработка на поръчки от онлайн магазина като автоматизира управлението на инвентара и склада. Така изпълнението на поръчките е по-ефективно и се гарантира максимална бързина при събирането и изпращането на продукти към крайните получатели.

360 градуса управление и развитие на бизнеса онлайн

Затвореният цикъл магазин-ERP-фулфилмънт се предлага за първи път в света и отличава NEXT BASKET от всички конкурентни платформи на е-комерс сцената. Такъв тип 360-градусово обслужване не е просто начин за оптимизация на време и финанси, но и трамплин за развитие с минимален размер на инвестицията.

Готовите решения и изпитаните „пътеки“ за менажиране на бизнес процеси са добра новина най-вече за едри производители и предприемачи с добър продукт и нулев опит. Причината е проста – NEXT BASKET може да поеме цялата отговорност за менажиране на бизнеса, като от партньора се изисква единствено да предостави продуктите си в склад на платформата.

За разлика от други SaaS решения, NEXT BASKET обещава отлични възможности за скалируемост и адаптивност към нуждите на всеки партньор. С микросървис архиектура, стотици допълнителни услуги и дълъг списък с функционалности, платформата има потенциала изцяло да промени начина, по който бизнесите стартират онлайн.

А доколко тези заявки ще се наложат като стандарт на пазара – предстои да разберем след пускането на платформата през първата половина на 2023 година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар