Новият чипсет Snapdragon 450 обещава повече мощ, по-издръжливи батерии и двойни камери в средния клас

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Qualcomm обяви днес официално и новия си чипсет за смартфони от среден към нисък клас Snapdragon 450. Новата платформа обещава, че устройствата с нея ще разчитат на повече мощ, по-издръжливи батерии и освен това двойните камери стават реалност и в по-достъпния сегмент.

Snapdragon 450 вече се произвежда по 14-нанометров процес, а не по 28 нм, както беше с предишните представители на серията Snapdragon 4xx. Така новият чипсет е още най-малкият в класа си, а също и най-енергоефективен.

Qualcomm обещава до 4 часа повече живот на батерията спрямо предшественика Snapdragon 435 от 2016 г. и до 30% по-ниска консумация на енергия по време на игра.

Snapdragon 450 @ nixanbal.com

Новият Snapdragon 450 поддържа технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0, което е отлична новина за този клас устройства и ще им позволи да се зареждат от 0 до 80% в рамките на около 35 минути.

Що се отнася до процесора – той е 8-ядрен с Cortex A53 ядра, които са с 25% по-висока производителност спрямо тези при Snapdragon 435. Графичният чип пък е Adreno 506 и също ще осигури с 25 на сто повече мощ от графиката в Snapdragon 435.

Snapdragon 450 @ nixanbal.com

Що се отнася до камерите – Snapdragon 450 е първият чипсет в серията, който поддържа визуализиране на ефекта боке в реално време (Live Bokeh). Освен това ще е възможно използването на двойни камери с до 13 МР резолюция всяка или на един 21 МР сензор. Поддържат се още хибриден автофокус, видеозапис и плейбек на 1080р видео при 60 к/с.

Snapdragon 450 @ nixanbal.com

Snapdragon 450 позволява използване на екрани с максимум Full HD резолюция и идва с Hexagon DSP на Qualcomm, който осигурява по-висока производителност при обработката на информация от камерата, сензори и мултимедия при по-ниска консумация на енергия.

Чипсетът включва модема Snapdragon X9 LTE за скорости на сваляне до 300 Mbps и поддържа USB 3.0.

Snapdragon 450 @ nixanbal.com

От Qualcomm припомнят, че до момента над 1900 различни устройства се базират на чипсети от серията Snapdragon 4xx. Новото решение пък ще се появи в смартфони на пазара до края на годината.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар