Nothing Phone (2) изглежда ще използва миналогодишния Snapdragon 8+ Gen 1

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На MWC 2023 не видяхме нови продукти от Nothing, но компанията на Карл Пей използва голямата сцена на конгреса, за да обяви новини за следващия си смартфон. Стана ясно, че очакваният по-късно тази година Nothing Phone (2) ще използва чипсет на Qualcomm от най-високата серия 8. И въпреки че не беше назован конкретен модел, името му сякаш вече не е загадка. 

Nothing Phone (2) ще използва чипсета от втората половина на 2022 г. Snapdragon 8+ Gen 1, обяви по погрешка шефът на мобилното звено в Qualcomm, Алекс Катоузян, който поздрави Nothing в LinkedIn и предсрочно издаде информацията. Малко по-късно публикацията беше изтрита и споделена без името на точния чипсет, но скрийншотите на потребители са били по-бързи от реакцията на Qualcomm. 


Nothing-Phone-2-Snapdragon-8-Gen-1

Ако това се окаже вярно, то вторият смартфон на Nothing действително ще вдигне нивото и ще използва доста по-способен чипсет спрямо първия модел. От друга страна Карл Пей изглежда все още не бърза да предложи супер напомпан модел с най-актуалния и мощен процесор на пазара. Защото до излизането на Nothing Phone (2) вероятно ще започнем да виждаме и смартфони със Snapdragon 8+ Gen 2, което са две поколения след чипсета в следващия Nothing Phone. 

По-старият, но все пак мощен и енергоефективен чипсет, може да направи модела на Nothing доста атрактивно предложение във високия среден клас, което ще може да привлече потребителите с по-добра цена от най-напомпаните модели.

Междувременно стана ясно, че на 22 март Nothing ще обяви друг нов продукт – слушалките Nothing Ear (2). 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар