Nvidia с рекордни приходи заради технологиите с изкуствен интелект

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Технологичната корпорация Nvidia, която е сред водещите производители на чипове в САЩ, отчете рекордни приходи за тримесечието, което приключи на 29 октомври, предава Ройтерс, цитирана от БТА.

Nvidia е водещ производител на графични процесори за мощни компютърни сървърни системи, които се използват при развитието на технологиите с изкуствен интелект. Търсенето им нараства бързо и доставките им се очаква да се увеличат с 40 на сто през тази година, по данни на компанията за маркетингови изследвания “Тренд форс” (TrendForce).

На този фон корпорацията отчита, че приходите й са се повишили до 18,12 милиарда долара през трите месеца до 29 октомври 2023 г. Това представлява увеличение с 34 на сто спрямо предходното тримесечие и с 206 на сто спрямо същия период на 2022 г.

Пазарните анализатори очакваха приходите на Nvidia да достигнат средно 16,18 милиарда долара през тримесечието, което приключи на 29 октомври.

Nvidia обаче понася удари заради новите ограничения върху износа за Китай на високотехнологични чипове и на технологии за производството им, които САЩ въведоха наскоро. На този фон корпорацията обяви, че очаква сериозен спад на продажбите си в Китай през четвъртото тримесечие на годината.

Nvidia е изправена пред сериозно предизвикателство и поради военния конфликт между израелската армия и групировката “Хамас”, тъй като в Израел е базирано управлението на бизнеса на компанията, свързан с развитието на информационни системи.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар