Война

NYT: Тук е най-страшната битка в цялата война, ВСУ понасят тежки загуби

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според американското издание „Ню Йорк Таймс“, чийто репортер е разговарял с участници в сраженията, продължаващата битка в Южна Украйна може да се окаже най-тежката от цялата война.

Властите в Киев по принцип не разкриват данни за броя на жертвите, но в интервюта с журналисти украинските военни определят жертвите на бойното поле като „големи“ и „масови“.

 

В статията на „Ню Йорк Таймс“ американските журналисти се позовават на източници от ВСУ, които описват опити за големи офанзиви, при които колони от украински танкове и бронирани машини се опитват да преминат през открито поле, но са безмилостно обстрелвани от руската артилерия и взривявани от изградени от руските сили минни полета.

Един от украинските бойци, при условие за анонимност, заявява, че по време на неотдавнашно нападение са загубили петдесет души за два часа.

На друг фронт се твърди, че стотици хора са били убити или ранени при опит за превземане на едно село, което въпреки това е останало под руски контрол и все още се контролира от руснаците.

„Ню Йорк Таймс“ пише, позовавайки се на данни от украинската армия, че руските войски са изградили внушителни защитни съоръжения по цялото протежение на Днепър и Черно море на юг: окопи, прокарани зигзагообразно покрай напоителни канали, укрепени бункери, окопи и противотанкови траншеи.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар