OnePlus потвърди, че следващият им смартфон ще използва 120 Hz дисплей

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както се очакваше, на събитие в Китай днес OnePlus обяви, че ще използва нова технология за дисплеите на следващите си смартфони. Бъдещите устройства на компанията ще предлагат т.нар. 120 Hz Fluid Display.

120-херцовата опреснителна честота на дисплея е крачка нагоре спрямо 90 Hz при моделите OnePlus от 2019 г. и се очаква да направи скролирането и изобщо всякакви разходки в интерфейса на устройствата още по-гладки и приятни за окото. 

Китайците уточняват, че за пореден път са си сътрудничили със Samsung Display по създаването на следващото поколение дисплеи за своите устройства. Те все така ще се базират на AMOLED панел, като този път имаме заявка за пикова яркост от 1000 нита и много по-дълъг живот. Отзивчивостта на сензорния панел също ще бъде значително подобрена (240 Hz).

OnePlus 120 Hz

Благодарение на редица системни оптимизации много от популярните приложения ще могат изцяло да се възползват от новата 120 Hz опреснителна честота, твърдят от OnePlus. По отношение гледането на видеоклипове пък е предвидена друга новост – MEMC (motion estimation / motion compensation) чип, който би следвало да добавя допълнителни кадри, така че снимани на 24 или 30 к/с видеа да се гледат при 60 или дори 120 к/с. 

И накрая – OnePlus ще добави при дисплея на следващия си смартфон поддръжка на 10-битови цветове, разширявайки възможните за визуализиране нюанси до 1.07 милиарда. При производството пък са добавени 30 допълнителни секунди за автоматично калибриране на дисплеите за цветова прецизност.

Доста вълнуваща информация – остава ни да видим реално как се представя този нов тип екрани. Това би трябвало да се случи с модела OnePlus 8 (условно име), очакван през пролетта. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар