OpenAI ликвидира изкуствения интелект, кандидатиран за кмет в САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Говорител на OpenAI потвърди пред CNN, че са “предприети действия срещу” VIC. Компанията на Сам Алтман е изтрила “Виртуално интегрирания гражданин” -чатбот, кандидатиран за кметските избори в Шайен, САЩ.

Великобритания може да избере първия AI-депутат, Steve е вписан в бюлетината за предсрочния вот

По думите на OpenAI чатботът е нарушил “правилата на фирмата срещу политическите кампании”.

OpenAI все още не позволява на политици или политически групи да използват технологията ѝ за създаване на материали. В това определение влиза и създаването на политик, генериран изцяло от AI.

Решението на OpenAI е победа за държавния секретар на щата Уайоминг Чък Грей, който твърди, че за изборите могат да се кандидатират само “квалифицирани избиратели” или казано по друг начин – единствено хора.

VIC бе изграден на базата на GPT-4 на OpenAI, като зад него стоеше библиотекарят Виктор Милър. По думите му изкуственият интелект би бил идеалният администратор, защото ще се запознава с всички документи и ще може да взема обективни решения.

Макар VIC да е извън надпреварата в САЩ, изкуствен интелект има шанс да стане депутат във Великобритания. Дори това да не се случи на изборите след месец, то пряката намеса на AI в политиката едва ли ще може да се спре.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар