OpenAI стартира онлайн магазин за персонализирани версии на ChatGPT

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

GPT Store, в който потребителите могат да продават персонализирани чатботове, базирани на големите езикови модели на OpenAI, официално ще бъде стартиран следващата седмица. Това съобщава екипът на компанията в имейл до своите абонати. Имейлът напомня на потребителите да проверят дали техните GPT разработки отговарят на насоките на марката, както и да ги направят публични.

На ноемврийската си конференция за разработчици OpenAI за първи път обяви, че ще позволи на абонатите си да създават собствени чатботове, като използват нейния голям езиков модел GPT-4. Той е достъпен само за абонатите на ChatGPT Plus и корпоративните абонати и позволява на хората да създават персонализирани версии на чатботове в стил ChatGPT. Сред вече създадените разработки има ботове, обясняващи на Z поколението определени мемета, както и такива, които съветват търговците по време на преговори.

Магазинът ще позволи на потребителите да споделят и да печелят от своите ботове. OpenAI заяви, че планира да измисли начин да плаща на създателите на GPT на основата на това колко се използват персонализираните ботове, но без да разкрива повече подробности.

Припомняме, че магазинът първоначално трябваше да бъде стартиран през ноември, но отварянето му се отложи, тъй като OpenAI имаше много натоварен месец, в който уволни главния изпълнителен директор Сам Алтман, а след това го назначи отново. Датата беше изместена за декември, а след това отново отложена.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар