Oracle бе глобена с 23 млн. долара в САЩ за корупция в чужбина

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обяви споразумение с един от най-големите производители на корпоративен софтуер Oracle, според което корпорацията ще плати глоби в размер на над 23 млн. долара.

По този начин ще бъдат уредени твърденията на регулатора за корупционни практики на компанията в чужбина.Според SEC подразделенията на Oracle в Турция, ОАЕ и Индия са давали подкупи на местни служители, за да спечелят договори между 2016 и 2019 г., в нарушение на действащия в САЩ Закон за корупционните практики в чужбина.


Агенцията заяви, че освен това подразделенията са спонсорирали служители да посещават платени международни технологични конференции, което е в нарушение на политиката на компанията.

В някои случаи служители на турското подразделение на Oracle спонсорират пътувания на семействата на служителите до международни конференции и до Калифорния.

SEC и преди е санкционирала Oracle за създаване на специални фондове за корупционни схеми. През 2012 г. Oracle успя да уреди инцидент, свързан с индийското си подразделение.

Създаването на безотчетни средства за подкупи по своята същност увеличава риска тези средства да бъдат използвани неправомерно, което се е случило в дъщерните дружества на Oracle в Турция, ОАЕ и Индия„, коментира служител на SEC.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар