Pоредната българска псевдозелена идиотщина – нямало да има новогодишна заря, защото някои души-снежинки решили, че това стресирало домашните любимци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чух за поредната българска псевдозелена идиотщина – нямало да има новогодишна заря, защото някои души-снежинки решили, че това стресирало домашните любимци.

Та, понеже безцеремонно са наложили на всички тази глупост, ще отговоря и аз безцеремонно.

Първо, не всички се занимаваме с домашни любимци. Напротив, мнозинството не го правим. Второ и по-важно: Градът е за нас, хората. Тук работим, живеем, забавляваме се. Шумно е, шарено е, многолюдно е. Тук има заря и фойерверки, концерти на открито, чува се грохота на метрото и градския трафик, хорската глъчка по улиците. Град. Не е за хора, които обичат пасторално спокойствие и тишина. И никога няма да бъде.

Градът не е за кучетата и котките. Нито за хамстерите, синигерите, зайчетата и пр. Градът е за хората. Още от Светото писание произтича, че Бог е създал животните да служат на хората, а не хората да служат на животните. Който има домашен любимец и този любимец не може да се адаптира към градската среда – да заминава на село и там да му осигури спокойствие и естествена среда.

И ако иска – там, на село, да си беседва с мащерката и игликите, да гали пчеличките по главичките и да слуша поезията на керкенезите и тишината на горската дъбрава. Така е на село. И който иска такъв живот – там. А не да се опитва да пренася атмосферата на селото в Града. София е голям европейски Град. С всички произтичащи от това предимства за градските хора и недостатъци за онези, които се чувстват неградски по натюрел. Спрете да налагате фалшиви стереотипи, които се пропагандират от едно кресливо малцинство. Иначе утре някой еко-психар ще реши да ни забрани да говорим по улиците, за да не стресираме гаргите. Хайде Весело Посрещане на Новата 2022!

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар