PC пазарът се е увеличил с 13% за пролетното тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пазарът на персонални компютри е продължил въздоха си и през второто тримесечие на 2021 г., като е нараснал на годишна база с 13 на сто, сочат данни от най-новия доклад на Canalys от 12 юли. Значително по-голям продължава да бъде интересът към мобилните компютри, които са били 66.7 милиона от доставените 82.3 милиона бройки за периода април-юни.  

В топ 5 на най-големите РС производители всички бележат ръст през тримесечието, като Lenovo е на челното място и отчита 14.7% ръст в доставките. Това е единствената компания с над 20 милиона доставени РС-та за периода. 

PC пазарът през пролетта на 2021 г. @ nixanbal.com

Второто място е за HP, които обаче са с най-малък ръст – 2.8 на сто. Трети са Dell със солиден ръст от 16.5%, което ги задържа стабилно в челната тройка. 

Четвърта позиция е за Apple, постигнали 6.4 млн. доставки и 19.8% ръст, а пети са Acer, които бележат най-сериозния ръст в петицата – цели 20.9%. 

PC пазарът през 2021

Според анализаторите от Canalys РС пазарът не би могъл да бъде в по-добра позиция от днешната и бъдещето изглежда все така добро за категорията. Експертите посочват, че при трите основни платформи в момента се случват интересни промени, което включва Apple с ARM-базираните си macOS машини, Microsoft с току-що обявения Windows 11 и Google с тяхната Chrome OS.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар