Pixar съкращава 14% от персонала си, спира разработката на съдържание за Disney+

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

175 човека ще загубят работата си, а “Win or Lose” ще бъде последният проект на студиото за стрийминг услугата на The Walt Disney Company.

Дълго отлаганите съкращения в едно от най-популярните анимационни студия в света вече са факт. След като в компанията майка на Pixar имаше масови съкращения през миналата година, сега от легендарния анимационен гигант обявиха, че ще съкратят около 14% от работещите в студиото или около 175 човека.

Това се налага заради цялостното преструктуриране в The Walt Disney Company, което започна, откакто Боб Айгър се върна начело на световния конгломерат, целящо студията на Дисни да се концентрират върху качеството, а не толкова върху количеството съдържание, което произвеждат.

bob-iger

Уволненията в Pixar означават, че компанията ще се върне изцяло към онова, което ги направи еталон в бранша – производството на пълнометражни анимационни филми. Ще бъде преустановена работата по проекти за стрийминг платформата Disney+, а последният им продукция предназначена за нея ще бъде сериала “Win or Lose”, който се очаква да дебютира по-късно през 2024 г.

Последните няколко години не бяха никак леки за компанията, стартирала с помощта на Стив Джобс. Предшественика на Боб Айгър, Боб Чапек, беше взел решение 3 поредни филма на компанията (“Luca”, “Soul” и “Turning Red”) да дебютират директно онлайн в стрийминг вариант, заради продължаващата тогава пандемия от COVID – 19. Тези обстоятелства бяха последвани от провала на следващия филм на студиото – “Lightyear”. Изненадващият успех на “Elemental” миналата година, който спечели повече от $500 милиона в бокс офиса, както и връщането на Бов Айгър начело на Дисни, доведоха до генералните промени в посоката на развитие на медийната група, сред чиито ключови движещи сили е и Pixar.

inside-out-2-pixar 3662291 20231123094127

Следващият филм на гиганта е “Inside Out 2”, който ще излезе по кината в средата на месец юни, а догодина се очакват оригиналният филм “Elio”, последван от петата част от поредицата “Toy Story” през 2026 г.

Гледайте целият каталог на Pixar в Disney+ ТУК.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар