Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще имат разочароващо кратка софтуерна поддръжка

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На дългоочакваното си онлайн събитие Google най-после окончателно повдигна завесата над новите си обещаващи смартфони Pixel 6 и Pixel 6 Pro, като научихме доста детайли за хардуера и възможностите им. Устройствата са произведени от Google, използват софтуер от Google и за първи път са с чипсет от Google, но въпреки всичко това софтуерната им поддръжка ще бъде разочароваща.

В страницата си за поддръжка Google посочва, че Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще могат да разчитат на най-малко (и вероятно само) 3 ъпдейта до следващи версии на Android OS, както и на 5 години ъпдейти по сигурността. Това означава актуализации до Android 13, Android 14 и за последно Android 15 през 2024 г. 

Screenshot 2021-10-20 at 8.39.45

Оказва се, че собственият чипсет Tensor на Google, който използват новите им амбициозни смартфони, по никакъв начин няма да позволи по-продължителна софтуерна поддръжка или просто Google не смята за необходимо да осигурява такава. Припомням ви, че повечето смартфони Galaxy на Samsung също имат обещание за 3 ъпдейта до големи версии на Android. 

Междувременно Apple актуализира до най-новите версии на iOS шест поколения iPhone назад. И докато досега за Android казвахме, че това е невъзможно, защото хардуерът се прави от една компания, операционната система от друга, а чипсетът от трета – сега Google не може да разчита на това оправдание.

Разбира се, този пропуснат шанс за промяна на една от най-неодобряваните практики при Android не означава, че Pixel 6 не са добри смартфони. По-лошата новина е, че няма да ги видим официално у нас. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар