Podcast слушатели: „Не“ на идеята хората с повече жилища да ги отдават за социални нужди

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво се случи до този час?  

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов направи опит да успокои страстите в коалицията преди дебатите за избор на управител на БНБ. Според него има много по-важни теми, като съдебната реформа, и избори сега биха били „спечелени от Путин“. Изборът на гуверньор на БНБ е първа точка в заседанието на парламента, а кандидатът е само един – Любомир Каримански от „Има такъв народ“, след като кандидатът на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров се оттегли.„Продължаваме промяната“ ще стане политическа партия, след като на последните избори формацията участва с регистрацията на три малки партии – „Волт“, „Средноевропейска класа“ и Социалдемократи. Началният час на учредително събрание е 18, в зала „България“ в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив. Очакват се над 600 делегати от цялата страна. По закон на учредителното събрание трябва да присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права, за да бъде приет Устав, Учредителна декларация и ръководни органи. Очаква се Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев да бъдат избрани за съпредседатели.


„Частникът като има имоти, може да ги ползва както иска, най-вече се дават под наем. Социалните услуги трябва да се правят от държавата. Има хиляди имоти за тази цел – в празните почивни станции да настаняват хора“ – това е само един от знаковите коментари по днешния ни въпрос „Хората с повече жилища да ги отдават за социални нужди. Подкрепяте ли?“. Кои други ваши мнения ни впечатлиха чуйте в Podcast новините.

А какво ще кажете за това?

„Хората с повече жилища да ги отдават за социални нужди. Подкрепяте ли?“ ви питаме днес. До този момент превес имат отговорите „Не“.

Повдигаме въпроса след като по време на конференция, организирана от „Хабитат България“, бе предложено хората с повече жилища да ги отдават за социални нужди, за което се търсят съответните механизми. Една от идеите е държавата да доплаща разликата в наема на общинско жилище до пазарните цени.

Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар