Елит Бет

Poker face – общи признаци за разпознаване на блъфирането на играчите

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Покерът е популярна игра на умения, стратегия и психологическа битка. В нея предимство имат комарджиите, които знаят кога да блъфират и как да разпознаят блъф. Както начинаещите играчи, така и опитните професионалисти могат да издигнат играта си до нови висоти, като навлязат в тайните на овладяването на покер лицето. Описаните в тази статия начини за разпознаване на покер блъфове едва ли ще работят всеки път, но четенето на хора е придобито умение и е важно за развитието и успеха на всеки играч.

Как да разпознаем кога и как някой блъфира в покера?

 

Опитът и практиката са безценна част в блъфирането. За да бъде то ефективно, е много важно играчите да си изградят и да поддържат солиден имидж на масата. Добре е комарджиите да ограничат своите блъфове, докато играят в казина като Елит Бет, държейки се хладнокръвно и така да намалят риска опонентите  да разпознаят сигналните им знаци.

Комарджиите могат да блъфират, когато разберат правилата на покера, как се раздават картите и какви са печелившите ръце. Това е изкуство, за което е необходима практика, наблюдение и постоянно усъвършенстване. Само когато се възползват от всяка възможност, могат да се научат, адаптират и израснат като опитен покер играч. Добре е да се учат от всеки опит, било то успешен или не.

Наблюдението на играта е от много голямо значение. То е ключът към успешното блъфиране и разчитането на опонентите и дешифрирането на техните модели на залагане и поведение. Важно е да се обърне внимание на начина на залагане на участниците и да се потърсят отклонения от обичайните им модели. Именно те могат да показват слабост или сила в ръцете им.

 

Разпознаване на Poker face блъф

 

При играчите, които блъфират по-често се среща определено поведение и действия. Макар да не е лесно да се разпознае, има някои сигнали, за които да се внимава, като например капчици пот, потрепване в очите, нервен смях и всякакви подобни признаци. Лицето на най-щастливия играч на масата може да се използва, за да се разкрие кога печели и кога губи. След внимателно наблюдение може да се забележат и най-малките навици в поведението му. Именно за това е станало практика да се използват от покер играчите, например нерефлексни очила, да се слагат шапки или и двете. По този начин те могат да прикрият всички издайнически знаци.

 

Често срещани покер блъфове

 

  • Отбранителен блъф

Отбранителният блъф е един от най-често срещаните сред покер играчите. Той се използва в случаите, когато участник разкрива слабата си ръка, като в това време е бил твърде нетърпелив. Пример за това може да бъде случай, в който той взема чиповете си твърде рано или плаща твърде бързо. Това е знак за блъф, защото играч със силна ръка ще иска да увеличи залога, като изчака търпеливо и няма да бърза да разкрие ръката си. Обратното на това предполага слаба ръка и такава, през която играчите ще искат да блъфират. В този случай те ще играят в защита и ще се преструват, че имат силна ръка.

 

  • Колеблив блъф

В този случай може да се забележи развълнуван играч на масата, който блъфира като се колебае да рейзне или да стои с ръката си. Това означава, че той може да иска бързо да плати, което показва, че отговаря на изискванията за най-нисък залог, за да остане в играта. Това може да бъде блъф да се прикрие слаба ръка или пък да бъде тактика на опитни играчи да накарат опонентите си да рейзнат.

 

  • Двоен чек блъф

Това е блъф, при който играч преглежда два пъти скритите си карти, за да ги оцени, ако повиши залозите.

 

  • Покер блъф със слаба ръка

Много вероятно е някой от комарджиите да блъфира, ако направи коментар за това колко слаба е ръката му. Целта на този блъф е да се подтикне опонента да се „възползва“ от казаното и да повиши залозите. Което от своя страна би довело до победа.

 

  • The Goading bluff

Това е популярен блъф, който се използва от комарджиите, за да подтикнат другите участници около масата. Често срещано в традиционните казина е играчите да дразнят околните в разговор. Целта е да се подтикнат опонентите да направят друг по-голям или по-малък залог. Само при внимателно наблюдение ще може да се разбере дали играчът разполага със силна или слаба ръка. В зависимост от забележката е желателно винаги да се върви в обратна посока.

Често срещан блъф е, когато играч каже на другите да залагат повече и така намекне за своята слаба ръка. Ако неговата ръка е по-силна, може да предположи, че има слаба ръка и да заложи за опозицията.

 

  • Раздразнен играч

Случвало се е около масата да има участници, които може да изглеждат развълнувани или раздразнени, често говорещи за бедствие. Когато играчите не могат да блъфират, наличието на слаба ръка може да ги раздразни. В този случай наблюдателният играч може да блъфира и да повиши залога. Но от друга страна това може да бъде целенасочено действие от опитен покер играч, който по този начин иска да накара опонентите си да вярват, че е раздразнен. За това е добре с този тип поведение да се внимава.

Заключение

 

Едва ли има ръководство в света, което да научи комарджиите на всичко, което е добре да знаят относно блъфирането. В тази област опитът и практиката са безценни за правилното му разчитане и прилагане в покер играта. Благодарение на разбирането на психологическите принципи и внимателното наблюдение на навиците за залагане на опонентите, езика на тялото им, тайминга, размера на залога и цялостното изображение на масата, участниците могат да манипулират шансовете за победа.

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар