Qualcomm потвърди, че всички бройки на смартфоните Galaxy S23 ще използват техен чипсет

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слуховете, че със серията Galaxy S23 Samsung най-после ще премине към чипсет Snapdragon на всички пазари не са от вчера. Още през юли Минг-Чи Куо сподели, че очаква Exynos да не бъде фактор при флагманите на корейците догодина, а сега Qualcomm до голяма степен направиха това официално. 

Докато при серията Galaxy S22 чипсетите на Qualcomm са били на 75% от устройствата, при Galaxy S23 се очаква чипмейкърът да има глобален дял. Това беше споделено от финансовия директор на компанията след обявяване на финансовите ѝ резултати за лятното тримесечие. Подобен коментар имаше и в предишния финансов отчет на Qualcomm, когато главният им изпълнителен директор каза, че делът на Snapdragon ще бъде много по-голям (от 75%) при серията Galaxy S23. Тогава обаче остана вратичка за спекулации, но днес пълният преход към Snapdragon сякаш е гарантиран. 


Припомням ви, че според Куо причината за това решение ще бъде 4-нанометровият производствен процес на TSMC за предстоящия чипсет SM8550 на Qualcomm, който вероятно ще излезе под името Snapdragon 8 Gen 2. Според анализатора тази платформа ще бъде значително по-добра от следващия Exynos на Samsung и затова няма да има как един и същи модел да се продава с два доста различни като производителност чипсета.

Куо смята, че SM8550 ще бъде значително по-мощен и енергоефективен спрямо предхождащите го SM8450 и SM8475 (Snapdragon 8 Gen 1 и Snapdragon 8+ Gen 1), а детайли за него ще научим още този месец, когато се чака официалният анонс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар