Realme представи MagDart – екосистема от аксесоари за магнитно безжично зареждане

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Както nixanbal.com писа преди няколко дни, Realme представи днес MagDart – своята алтернатива на магнитното безжично зареждане MagSafe на Apple, което се предлага при моделите iPhone 12. Китайската компания показа цял куп аксесоари и MagDart се оформя като цяла екосистема, готова да добави екстрата безжично зареждане дори на устройства, които досега не са я предлагали.

Може би най-интересният продукт в новата екосистема MagDart на Realme е 50 W подложка за магнитно безжично зареждане, която има доста грубоват и масивен дизайн, а причината е, че вътре се крие охладителна система с мини вентилатор. 

Realme MagDart

Ако този аксесоар се използва с 65 W зарядно на компанията, батерия с капацитет 4500 mAh може да бъде заредена догоре за 54 минути – доста добър показател за безжично зареждане.

Realme MagDart

Другата подложка MagDart за магнитно безжично зареждане е 15 W и е подобна на тази на Apple, само че с 26.4% по-тънко тяло (3.9 мм дебелина), твърдят от Realme. Тя може да запълни 4500 mAh батерия за 90 минути. 

Realme показа и други MagDart аксесоари, сред които външна батерия, прикрепваща се към корпуса на смартфона, също подобна на лансираната от Apple преди дни, както и MagDart Case – калъфче, което добавя функцията магнитно безжично зареждане към модела Realme GT.

Realme MagDart

Всичко това изглежда доста интересно, но тепърва предстои да видим кои ще са смартфоните, поддържащи MagDart (освен Realme GT чрез калъфчето). И понеже Realme са част от групата брандове на BBK Electronics, в която влизат още Oppo, Vivo и OnePlus, да се надяваме, че ще бъде намерен начин всички тези устройства да могат да се възползват от MagDart като единен стандарт за магнитно безжично зареждане. 

Realme MagDart

Realme всъщност представиха и Realme Flash, обявен за първия смартфон с Android, който поддържа магнитно безжично зареждане, но това е само концептуален модел, който не е ясно дали изобщо някога ще стигне до пазара. 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар