Realme GT 6 ще предлага дисплей с 6000 нита пикова яркост

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Realme много скоро ще представи новия си флагман от серията GT, за който потвърди официално, че ще се продава в Европа (и в България). Става въпрос за Realme GT 6, който изглежда ще предлага и дисплей с впечатляващи характеристики.  

От компанията споделиха, че флагманът им ще има 8T LTPO панел и ще поддържа до 6000 нита пикова яркост. Яркостта се регулира автоматично, като има 10 240 степени за по-прецизен контрол, което означава, че и на тъмно екранът ще може да стане доста затъмнен, за да не смущава очите. 

За 8T LTPO панела Realme казва, че адаптира интелигентно честотата на опресняване на дисплея според съдържанието и намалява консумацията на енергия с до 20%. Според компанията това се равнява на увеличен с 300 mAh капацитет на батерията, което срещам за първи път като заявка от производител и въобще – начин да обясниш колко енергоефективен е даден процес или технология в телефона. Иначе реалният капацитет на батерията в Realme GT 6 ще бъде 5500 mAh, което също е доста солидно.

Realme GT 6

Realme GT 6 също така ще поддържа HDR и Pro-XDR и ще има технология за PWM затъмняване 2160 Hz, която намалява трептенията и щади очите, особено при ниска осветеност. GT 6 разполага и със система за защита на очите, подпомогната от изкуствен интелект, която интелигентно адаптира настройките на екрана въз основа на моделите на поведение при използване на екрана и околната светлина. Това включва фини настройки на яркостта и цветовата температура, особено в условия на слаба светлина. За нощна употреба специалният режим „Sleep” автоматично превключва екрана към по-топли цветове, съобразявайки се с естествения ритъм на съня на тялото за по-удобно визуално изживяване и по-добър сън.

Апаратът има четири сертификата за дисплея си. Те са първият в света петзвезден сертификат SGS Esports Display, гарантиращ плавни визуални ефекти и бърза реакция за геймърите; първият в света петзвезден сертификат SGS Sunlight-Readable Display, потвърждаващ изключителна четливост при всякакво осветление; първият в света сертификат SGS AI Eye-Protection Display, доказващ интелигентните му функции за намаляване на напрежението в очите; и сертификатът TÜV Rheinland Flicker Free Display, гарантиращ комфортно зрително изживяване дори при слаба осветеност.

Очакваме премиерата на Realme GT 6 на 20 юни в Милано, където аз ще бъда на живо, така че очаквайте включване в nixanbal.com с информация, снимки и видео на модела. Засега знаем, че ще струва под 1000 евро, но колко точно – предстои да разберем.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар