Михайло Подоляк: Украйна е готова за големите битки на Изток, включително в Донбас

Reuters: Киев съзря капан в изтеглянето на руските войски от Херсон, защото

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михайло Подоляк каза пред Ройтерс, че е твърде рано да се говори за изтегляне на руските войски от Херсон.

 

„Докато украинският флаг не се вее над Херсон, няма смисъл да се говори за изтегляне на руските войски“, каза съветникът.

 

Подоляк уточни, че засега няма признаци, че Русия възнамерява да напусне без бой Херсон, в който остава значителна част от руската групировка, докато към града се изпращат допълнителни резерви.

„Украйна освобождава територии въз основа на данни от разузнаването, а не на режисирани телевизионни изявления“, каза той.

Междувременно колегата му Алексей Арестович подчерта, че не е коректно да се говори за напускане на града от руските сили. Той настоява, че руската армия е била изтласкана от Херсон от украинските отбранителни сили.

„Ние нокаутирахме с тежки боеве, със загуби, методично прегризвахме защитата на врага, работа по прелези, тежък и кървав военен труд“, категоричен е Арестович.

Сутринта на 9 ноември руските „военни кореспонденти“ съобщиха, че руските знамена са били свалени от сградите на Херсон , а мостовете са били взривени по входовете на окупираната от руснаците Снигиревка.

Към вечерта командирът на руските сили Сергей Суровикин предложи да се изтеглят войниците от десния бряг на Днепър, тъй като е невъзможно да бъдат напълно снабдени с всичко необходимо. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се съгласи с това предложение.

Това решение беше подготвено предварително. На 7 ноември стана известно, че администрацията на президента на Руската федерация е подготвила наръчници за пропагандисти , за да обясни предаването на Херсон на руснаците, пише Фокус уа.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар