Samsung запазва лидерството в Европа, но конкуренцията продължава да настъпва

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung е успяла да запази лидерската си позиция в Европа и през третата четвърт на 2021 г. (юли-септември), като пазарният й дял е близо една трета от целия пазар. Това сочат последните изследвания на Counterpoint Research, според които обаче конкуренцията продължава да скъсява дистанцията. 

Samsung е останала на лидерското място по продажби на смартфони в Европа за Q3 с пазарен дял от 30.4% (35.8% година по-рано), което е 16% годишен спад. Анализаторите посочват, че корейците са успели да се възстановят от проблемите с доставките по-рано през годината и че успехът им се дължи основно на сгъваемия смартфон Galaxy Z Flip 3. 

Второто място е за Xiaomi, които са постигнали пазарен дял от 23.6% (15.5% година по-рано) и бележат 51% ръст спрямо същия период на 2020 г. Резултатът им е могъл да бъде и по-добър, но китайците са имали проблеми с недостиг на компоненти през септември, се казва в доклада. 

Третата позиция се държи от Apple с дял 22.1% (17.6% за Q3 на 2020 г.), които също бележат 24% ръст на годишна база, независимо че в този отчетен период продажбите на iPhone 13 са влезли само с няколко дни. 

Screenshot 2021-11-04 at 10.27.46

Класацията нататък продължава с OPPO, realme и Vivo, а интересното е, че виждаме и позициите на Motorola, Nokia (HMD Global) и Honor и Huawei. Последното тримесечие вероятно ще донесе най-сериозна промяна за Honor, които тепърва се завръщат с нови смартфони, използващи отново Google Apps. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар