Samsung измести Apple от челното място по продажби на смартфони през първото тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Южнокорейската корпорация Samsung е изпреварила американската технологична компания Apple и е заела челното място по продажби на смартфони в света през първото тримесечие на 2024 г. Това сочат предварителните данни от изследване на фирмата за пазарни проучвания в сферата на технологичния сектор International Data Corp. – IDC, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Продажбите в световен мащаб са се увеличили със 7,8 на сто на годишна основа (спрямо първото тримесечие на 2023 г.) до 289,4 милиона смартфона, посочва IDC. Компанията Samsung е продала 60,1 милиона от тях, а корпорацията Apple е реализирала на пазара 50,1 милиона от своите мобилни телефони iPhone, по оценки на консултантската компания. Това означава, че делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината, а на американския й конкурент е намалял до 17,3 на сто.

В първата петица на най-продаваните смартфони в света влизат още китайските марки Xiaomi, Transsion и OPPO.

Смартфоните Transsion, които са популярни в Африка, бележат ръст на продажбите си от около 85 на сто на годишна основа, посочва Ройтерс.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар