Samsung може да блокира откраднати телевизори

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung разкри, че в нейните телевизори има функция, която позволява на компанията да блокира устройствата, които са придобити по незаконни начини или пък са били откраднати от нейни складове. Функцията се казва TV Block, а за съществуването й се разбра от скорошно съобщение за пресата на южноафриканското подразделение на компанията, предава Mobile Bulgaria.

В него Samsung посочва, че е задействала функцията във всички телевизори, които са били откраднати от неин център за дистрибуция в ЮАР по време на безредиците през юли. Блокирането се активира, когато устройствата се свържат с интернет – тогава серийния номер на продукта се предава към сървърите на компанията, а след това всичките му функции се деактивират.

По този начин компанията иска да пресече бъдещи грабежи и опити за препродаване и да гарантира, че тези телевизори могат да бъдат ползвани само от техните законни собственици с валидно доказателство за покупка. Засега не е ясно дали системата е предназначена само за противодействие на масови кражби от складове или може да се ползва и в помощ на индивидуални клиенти.

Компанията посочва, че ако телевизор на неин клиент се окаже погрешно блокиран, неговата функционалност може да бъде възстановена при изпращане на доказателство за покупка по електронната поща.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар