Samsung може да не представи Galaxy Note тази година, но планира модел за 2022-а

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След редица спекулации, че Samsung може да се откаже от серията Galaxy Note, от компанията сега хвърлиха светлина върху този въпрос и разясниха какво би могло да се случи и най-вече защо. Оказва се, че корейците действително може да не представят нов модел Note през 2021 г., но не защото спират серията.

Причината бъдещето на тазгодишния Galaxy Note 21 да е несигурно се дължи на недостига на чипове, който все още продължава да притиска производителите на различен тип технологични устройства и дори на тези от други сфери като автомобилостроенето например. 

Така Samsung може да пропусне модела от серията Note през 2021 г. и шефът на компанията е споделил, че действително може да е трудно смартфонът да се появи през втората половина на годината, когато се очаква традиционно. 

Добрата новина за феновете обаче е, че това не означава спиране на серията окончателно, а само пропускане на тазгодишния модел или по-скоро изместването му за по-напред във времето. От Samsung казват, че времевата рамка за премиерата на модела Note може да се промени, но все пак целта е такъв да се появи догодина. 

Не се споменава дали този недостиг на чипове ще се отрази и на смартфоните със сгъваеми дисплеи, които корейците подготвят за тази година. Но имайки предвид, че тези устройства все още са по-скъпи и сравнително нишови, с по-малки обеми, вероятно е всичко при тях да остане по план. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар