Samsung може да представи смартфон с двойно сгъваем дисплей още преди края на 2021 г.

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като вече има по две поколение от две серии смартфони със сгъваеми дисплеи, Samsung разработва и трети тип с двойно прегъване на екрана. Информацията споделя сайтът Nikkei Asia, според който устройството може да се появи още преди края на 2021 г. 

Смартфон с двойно прегъващ се дисплей означава, че Samsung може да предложи по-голям екран в по-компактни размери, а според източника – и да улесни разработчиците, предлагайки по-стандартни пропорции като 16 към 9 или 18 към 9. 

Преди време Xiaomi показа прототип на смартфон с двойно сгъваем дисплей (на снимката по-горе), който обаче така и не стигна до пазара и наскоро се появиха снимки на по-скоро близък до Galaxy Z Fold модел от китайците. Huawei също промениха дизайна си и приеха сгъването на Fold, така че ще бъде интересно, ако Samsung всъщност предложи нещо съвсем различно. 

Дали въпросното устройство съществува в плановете на корейците и може ли да го видим още тази година – времето ще покаже. Двойното прегъване на екрана обаче е още една посока, която производителите на смартфони тепърва предстои да проучат и тестват. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар