Samsung може да се върне от Tizen към Android при смартчасовниците си

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung разработва усилено портфолиото си смартчасовници, като най-актуалният им модел е обявеният през август на 2020 г. Samsung Galaxy Watch 3. Той, както и предходните устройства в тази категория, се базират на фирмената платформа Tizen, а не на Android, както смартфоните на корейците. Слуховете обаче твърдят, че скоро може да видим нов смартчасовник на Samsung с Android (Wear OS). 

Информацията идва от няколко места, но се потвърждава и от популярния в Twitter профил @UniverseIce. С кратко съобщение от днес той споделя, че следващият смартчасовник на Samsung ще бъде с Android, която ще замени Tizen OS. 

Не е ясно на този етап каква е причината Samsung да направи тази крачка към друга платформа, след като от години използва собствената и устройствата им са сред най-функционалните на пазара. Възможно е решението да се базира на по-богат каталог с приложения, които се предлагат за Wear OS, въпреки че като потребител не съм имал проблем с липсващи екстри в серията Galaxy Watch. 

Припомням ви, че Samsung всъщност навлезе на пазара на смартчасовници с Android при своя първи Galaxy Watch, но след това премина към Tizen и това продължава и до днес. А кога ще бъде обявен този нов часовник с Wear OS – все още не е ясно. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар