Samsung навлиза в нова ера с премиерата на 110″ MicroLED телевизор

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung обяви, че развитието на телевизорите навлиза в нова ера, в която изглежда ще царува новата MicroLED технология. След като преди време компанията демонстрира MicroLED технологията в модулния The Wall, днес има нещо по-традиционно и подходящо за крайните потребители, макар и със сигурност само за най-платежоспособните от тях – 110-инчов телевизор със същия панел. 

Новият 110″ MicroLED телевизор на Samsung беше обявен за предварителни продажби само в Южна Корея, като за момента дори не е ясна цената му, но със сигурност тя би следвало да е по-висока от тази на всички други телевизори на компанията. 

Samsung-MicroLED DL5

Впечатляващото за дизайна на този екран е, че рамките около него не се забелязват, тъй като дисплеят заема 99.99% от лицевия панел. 

Samsung-MicroLED DL1

За MicroLED се счита, че е следващата стъпка в развитието на технологиите при дисплеите, тъй като постига истинското черно на OLED панелите, но няма опасността от изгаряне (burn in). Samsung обещава до жизненият цикъл на този панел да бъде около 100 000 часа, което може да се “преведе” като почти десетилетие.

Samsung-MicroLED DL2

Припомням ви, че се очаква MicroLED да бъде ключова технология и в следващото поколение компютри на Apple, очаквани още през 2021 г., което ще даде допълнителен тласък на технологията. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар