Samsung намалява драстично производството на OLED панели заради iPhone X

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung Display, произвеждащото панели за дисплеи подразделение на Samsung Electronics, ще намали драстично продукцията на OLED панели в отговор на намаляващия интерес към iPhone X. Решението на Apple, основен клиент на Samsung Display, да редуцира продукцията на юбилейния си смартфон, се отрази и в понижение акциите на Samsung, пише Reuters, цитирайки информация на Nikkei. 

Припомням ви, че преди няколко дни се появи слух, че Apple ще намали сериозно производството на iPhone X. Сега световните медии хвърлят поглед и към основните партньори на Тим Кук, върху чийто бизнес това решение ще има негативен ефект.

Информацията гласи, че в периода януари – март 2018 г. Samsung Display ще произведе 20 милиона OLED панела за дисплея на iPhone X. Това е сериозен спад спрямо първоначалните планове за 45 до 50 милиона OLED панела. 

Тепърва се очакват цели за продукция на OLED панели в тримесечието април – юни, но според Nikkei са възможни нови съкращения в бройките. 

Въпреки охладняващия интерес към iPhone X и по-ниските като брой продажби, финансовите резултати на Apple за последните три месеца на 2017 г. показаха, че няма нужда да сме загрижени за добруването им и на този етап нещата изглеждат съвсем ОК за тях. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар