Samsung не очаква скок в продажбите на смартфони през 2018 г., твърдят източници

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През следващите дванадесет месеца Samsung очаква да продаде около 320 милиона смартфона, или не много по-различен брой спрямо резултатите си от 2017 г., пише корейският сайт The Investor, цитирайки източници от индистрията. Според тях производителят има по-умерени цели за 2018-а и ще залага на печалба от по-скъпи устройства, а не на количество. 

Информацията твърди, че Samsung планира да продаде около 320 милиона смартфона, 40 милиона фичърфона, 20 милиона таблета и 5 милиона устройства от категорията на носимите технологии. 

Амбициите на компанията са по-скромни заради насищането на пазара, пише източникът, според който числата все пак ще останат значително по-големи от тези на конкурентите Apple и Huawei – съответно около 200 и 150 милиона бройки. 

Така корейците ще се фокусират върху премиум сегмента и освен познатите топмодели от сериите S и Note се задава и първият смартфон Galaxy с прегъващ се екран. Освен това вече се забелязва, че Samsung изтегля настоящите си серии към по-високите ценови сегменти. Пресен пример за това е новата серия Galaxy A8. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар