Samsung отчита по-бавни продажби на Galaxy S9, Note 9 ще се появи по-рано

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на 2018 г., в който корейският електронен гигант отчита оперативна печалба от $13.3 милиарда (14.87 трилиона вона) и $52.1 милиарда приходи (58.48 трилиона вона). Така се слага край на възходящите резултати с всяко следващо тримесечие през последните близо 2 години. Според доклада причина за по-слабите резултати са по-бавните продажби на топмодела при смартфоните Galaxy S9, както и по-малкото продажби на дисплеи.  

Понижените печалби от мобилния бизнес корейците отдават на “забавянето на пазара с премиум смартфони и увеличената конкуренция, както и бавните продажби на Galaxy S9, S9+ и на по-стари модели от по-ниския клас”.

Според Samsung обаче във втората половина на годината се очаква засилено търсене на смартфони във високия клас и техният топмодел Galaxy Note 9 ще излезе по-рано спрямо предишни години. Припомням ви, че официално очакваме устройството на 9 август. 

Интересното е, че в прессъобщението на компанията за Note 9 се казва, че  ще предлага “изключително продуктово представяне на разумна цена”. Звучи обещаващо, имайки предвид, че това миналата година беше най-скъпият апарат Galaxy. 

До края на 2018 г. Samsung планира и нови модели за средния и нисък клас, които ще предлагат нови функции.

Така или иначе, корейците имат добро общо представяне, като най-позитивните новини през това тримесечие идват от бизнеса с чипове, сензори за камери и премиум телевизори, които бяха обновени тъкмо покрай световното първенство по футбол в Русия. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар