Samsung отчита сериозен спад в печалбата, но не заради смартфон дивизията

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung вече беше предупредила, че очаква слаби финансови резултати за първите три месеца на календарната 2019-а и ето че времето им дойде. Корейците отчитат 60% годишен спад в печалбата, но смартфоните не са причината. 

Оказва се, че причината за сериозното понижение в печалбата на Samsung за последното тримесечие е основно бизнесът с памет чипове, както и пониженият интерес към панелите за дисплеи.

При смартфоните компанията се похвали със солидно представяне на серията Galaxy S10 и общи продажби от 78 милиона смартфона + 5 милиона таблета. Проблемите при мобилните телефони по-скоро са в по-ниския ценови клас.

финансови резултати на Samsung за Q2

През втората половина на годината корейците очакват по-високи продажби на смартфони, като ще залагат на серията Galaxy A и на Galaxy Note. Тъкмо Galaxy Note, 5G и сгъваемите модели ще заздравят позициите на компанията в премиум сегмента, се казва в официалното съобщение с финансовите резултати. 

В следващите седмици предстои да научим и новата дата за пазарната премиера на Galaxy Fold, която беше отложена. 

По отношение на памет чиповете през H2 производителят също очаква подобряване на ситуацията, което ще бъде и благодарение на по-сериозния интерес към чиповете с капацитет от 256 GB и по-голям. 

Пълния финансов отчет за Q2 на Samsung вижте тук (на английски).

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар