Samsung показа първия си телефон с Infinity Flex Display

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На ежегодната SDC 2018 най-големият производител на смартфони в света показа официално първия си апарат със сгъваем дисплей. Технологията на новия тип екрани се нарича Infinity Flex Display, а освен част от характеристиките на дисплея самото устройство засега остава в мистерия.

Infinity Flex Display е дълго чаканият сгъваем екран на Samsung, който очакваме във финално устройство до няколко месеца. Става въпрос за смартфон, който има компактни размери и стандартен дисплей, но може да се разгъне като книга и отвътре разкрива въпросния огромен 7.3-инчов Infinity Flex Display. 

Технологията е спрягана от мнозина за бъдещето на мобилните устройства, като се говори, че още няколко от водещите производители на телефони имат подобни разработки.

Screen Shot 2018-11-07 at 23.22.32

Samsung разкри днес своя първи телефон с прегъващ се екран, но не напълно. Устройството беше показано при заглушена светлина и опаковано в корпус, който да прикрие детайли от дизайна му, защото изглежда все още е рано за премиера. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.10.17

Въпросният телефон се базира на Android и използва чисто нов потребителски интерфейс, наречен One UI. Той е съобразен с новия формфактор и е разработен в тясно партньорство с Google. Целта на One UI е да позволи удобна работа на иначе познатия софтуер върху устройство с чисто нов дизайн. 

Screen Shot 2018-11-07 at 23.23.23

Така например One UI ще позволява лесно преминаване и продължаване на задачите от малкия към големия дисплей, а върху разгънатата площ от 7.3″ могат да се използват едновременно 3 приложения. 

Засега знаем само, че Samsung ще може да започне масовото производство на новия тип дисплеи до няколко месеца, което съвпада с по-ранните слухове, че ще видим официалния анонс на първия сгъваем телефон на корейците през първата половина на 2019 г.

 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар