Samsung представи чипсета Exynos 2100, който ще използват смартфоните Galaxy S21

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чипсетът, който най-вероятно ще се използва от новите топмодели в серията Galaxy S21 на Samsung, беше представен преди минути. Samsung обяви Exynos 2100 само два дни преди дебюта на новите си флагман смартфони, като за него обещава 30% по-висока производителност на процесора и 40% за графичния чип. Това е най-сериозната заявка от корейците до момента, а целта е най-после да се премахне сериозната бездна между Exynos и платформата Snapdragon на Qualcomm, която Samsung използва в същите устройства, но за други пазари (САЩ и Китай).

Exynos 2100 е първият премиум чипсет на корейците, който е произведен по 5-нанометров процес и включва интегриран 5G модем. 

Exynos 2100

Платформата включва процесор с разпределени в 3 клъстера ядра. Най-отгоре е 1 мощно Cortex-X1 ядро на 2.9 GHz, следват 3 високопроизводителни ядра Cortex-A78 на 2.8 GHz и още 4 енергоефективни ядра Cortex-A55 на 2.2 GHz. Samsung обещава 30% ръст в производителността спрямо предходния си чипсет. 

Exynos 2100

Графичният чип е Mali-G78 с 14 ядра, като при него корейците говорят за 40% по-висока производителност. Има нов 3-ядрен NPU чип, както и новата технология AMIGO (advanced multi-IP governor), която следи и оптимизира консумацията на енергия от процесора, графичния чип и други процеси, така че да осигури по-дълъг живот за устройството, дори при по-интензивни задачи. 

Exynos 2100

Като цяло Exynos 2100 може да се справи с 26 трилиона изчисления в секунда (TOPS) и има два пъти по-висока енергоефективност спрямо предишното поколение. 

Exynos 2100

Колкото до процесора за обработка на изображенията (IPS) – той поддържа до 200 МР камери и системи от 6 сензора, при което 4 могат да работят едновременно. 

Всичко това звучи чудесно и остава да се надяваме, че Samsung наистина са си взели поука от ситуацията досега и с Exynos 2100 ще успеят да изравнят своето решение с това на Qualcomm. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар