Samsung представи Flex Hybrid дисплей, който съчетава сгъване и изтегляне

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung Display представя на CES 2023 последните си разработки в сферата на дисплеите с нестандартна форма. Компанията показва редица иновации, сред които Flex Hybrid – дисплей, съчетаващ сгъване и изтегляне.

Flex Hybrid на Samsung е визия за бъдещето на мобилните устройства, като съчетава две технологии. Отляво има сгъваем механизъм, а отдясно технология за изтегляне на дисплея, която позволява увеличаване на размера му. Така потребителите могат да разгънат устройството и да разполагат с 10.5″ екран с пропорции 4 към 3, а след това да го изтеглят допълнително и да получат 12.4″ екран с пропорции 16 към 10. Samsung Flex Hybrid дисплей


Корейците също така демонстрират своя 17″ изтеглящ се дисплей, който беше показан първо на Intel Innovation 2022 през септември 2022 г. Тази концепция има две разновидности – екранът може да се изтегля само от едната (Flex Slidable Solo) или от двете страни (Flex Slidable Duet). Така от 13-14″ дисплей потребителите могат да получат 17″ работна площ за мултитаскинг, игри или гледане на видео. 

Samsung Display @ CES 2023

Тези и останалите иновации на Samsung Display едва ли ще се появят в близко бъдеще в крайно устройство на пазара, но със сигурност дават идея накъде биха могли да тръгнат технологиите за дисплеите на таблетите, лаптопите и други продукти. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар