Samsung представи Galaxy A55 и Galaxy A35 с 6.6″ Super AMOLED дисплеи и 50 МР камери с OIS

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung представи току-що новите си смартфони от среден клас Galaxy A55 и Galaxy A35. Тази година двата модела имат еднакви като размер 6.6″ дисплеи и солидни 5000 mAh батерии, а добрата новина е, че продажбите в България започват още този месец.

Galaxy A55

Samsung Galaxy A55 разполага с 6.6″ Super AMOLED екран с Full HD+ резолюция, 1000 нита пикова яркост и 120 Hz опресняване, в който е изрязана 32 МР селфи камера, а под него има и скенер за пръстови отпечатъци.

Основната камера е с 50 МР сензор с OIS и бленда f/1.8, до нея има 12 МР ултраширока камера, както и 5 МР макро камера. 

029-galaxy-a55-5g-awesomenavy-front2

Конфигурацията на Galaxy A55 се базира на новия чипсет Exynos 1480 с графика Xclipse 530, допълнен от 8 или 12 GB RAM + 128 или 256 GB вградена памет. 

Батерията е 5000 mAh и има 25 W зареждане. 

019-galaxy-a55-5g-awesomelemon-front

Апаратът идва с Android 14 и One UI 6.1, като има обещание за 4 ъпдейта на Android версията и 5 години ъпдейти по сигурността. 

Цената на Galaxy A55 започва от 939 лв. 

Galaxy A35

001-galaxy-a35-5g-awesomelilac-front

Galaxy A35 е стъпка надолу, но предлага все така 6.6″ Super AMOLED дисплей с Full HD+ резолюция и 120 Hz опресняване, има 5000 mAh батерия с 25 W зареждане и 50 МР основна камера с OIS, 8 MP ултраширока и 5 МР макро, както и 13 МР селфи камера. 

Конфигурацията на Galaxy A35 се базира на предходния чипсет Exynos 1380, който използваха A34 и A54. 

Цената на Galaxy A35 започва от 739 лв. 

Сигурност

Двата модела предлагат и висока защита. Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G за първи път в серията Galaxy A предлагат Samsung Knox Vault. Като хардуерно базирано и устойчиво на фалшификации решение за сигурност, Samsung Knox Vault предлага цялостна защита срещу хардуерни и софтуерни атаки, като изгражда защитена среда за изпълнение, която е физически изолирана от основния процесор и паметта на системата. Функцията защитава най-критичните данни на устройството, включително данните за заключване на екрана, като PIN кодове, пароли и шаблони. Samsung Knox Vault също така съхранява ключовете за криптиране на устройството, като криптира личните данни на потребителите, съхранявани в устройството. Единствено потребителят, който разполага с точните идентификационни данни за заключване на екрана, може да получи достъп до данните си, дори ако устройството е изгубено или откраднато.

Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G също са защитени със Samsung Knox – многостепенната платформа за сигурност на Galaxy. Samsung Knox е проектирана така, че да защитава изключително важна информация и да предпазва от пробиви с помощта на цялостно защитен хардуер, разпознаване на заплахи в реално време и съвместна защита, като прилага интегриран подход в цялата екосистема на Galaxy.

Серията Galaxy A предлага и Auto Blocker – оптимизиран пакет от допълнителни мерки за сигурност. Когато е включен, Auto Blocker може да блокира инсталациите на приложения от неоторизирани източници, да осигурява проверки на сигурността на приложенията за сканиране за потенциален зловреден софтуер и да блокира потенциално зловредни команди и софтуерни инсталации към вашето устройство, докато е свързано с USB кабел. Потребителите на новата серия Galaxy A ще имат достъп и до Security and Privacy Dashboard на Galaxy, с което ще могат да виждат и контролират какво се случва с техните данни и да отказват всички разрешения, когато пожелаят. Те могат да се възползват и от функцията Private Sharing (част от функцията Quick Share), която дава възможност за сигурно и криптирано споделяне на лични файлове, съдържащи важна лична или финансова информация. С цел да се гарантира поверителността, потребителите могат да контролират разрешенията за достъп на получателя и срока на валидност на файла, като също така могат да изберат да ограничат скрийншотите или изтеглянията.

Подробности за цените, версиите и бонусите при покупка на Galaxy A55 и Galaxy A35 вижте тук – цък. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар