Samsung също може да извади зарядното от комплекта на някои свои смартфони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните седмици се говори усилено, че Apple планира да редуцира сериозно размерите на кутията на следващия си iPhone, а покрай това и да извади част от аксесоарите. Оказва се, че и Samsung планират подобен ход. 

През 2021 г. Samsung ще започне да продава някои свои смартфони Galaxy без зарядно в комплекта, съобщава корейският ETNews. Според източника това решение е взето, защото потребителите вече така или иначе разполагат със зарядно от предишния си телефон, а и така компанията ще успее да намали сериозно разходите си. 

Всъщност съкращението на разходите изглежда е водещ мотив, както тук, така и при Apple. Постигайки по-малка кутия за смартфоните си, производителите ще намалят не просто разходите за самата окомплектовна, но също и за транспорта. 

Припомням ви, че според анализатора Минг-Чи Куо Apple планира да продава смартфоните iPhone 12 без слушалки и без зарядно. Включеното до момента 5 W или 18 W зарядно, в зависимост от модела iPhone, ще бъде заместено от ново 20 W зарядно, което обаче ще се предлага на потребителите отделно. 

Дали двете компании наистина ще предприемат този ход – ще разберем съвсем скоро. А ще има ли и други, които ще ги последват в бъдеще – най-вероятно. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар