Samsung с интересен патент за камера с подвижни елементи

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Открита наскоро патентна заявка от Samsung подсказва за евентуално нововъведение, което подготвят от компанията по отношение на камерите на бъдещите смартфони. Традиционно сензорите са фиксирани и неподвижни, но в случая това не е така, предава Mobile Bulgaria.

Трите сензора имат ограничено движение, като основният е позициониран в средата и може да се движи надолу от стандартното си положение. Другите два, които са с ултраширокоъгълен и телефото обективи, са отляво и отдясно и могат да се придвижват към центъра.

Всеки сензор има възможност за постигане на различна бленда. Така при промяна на позицията се сменя и блендата. Този подход дава някои предимства, включително при снимането в условията на оскъдна околна светлина с по-голяма бленда.

Има и недостатъци, а това разбира се е заради наличието на подвижни елементи, което е предпоставка за повреди. Патентната заявка е подадена от Samsung Electro-Mechanics през октомври 2020. Засега няма яснота дали компанията планира да използва описаната технология в завършен продукт.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар