Samsung увеличава пазарния си дял в САЩ

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пазарът на смартфони в САЩ продължава да се свива, сочат данни на Counterpoint Research, според които доставките за първите три месеца на 2024 г. са намалели с 8%. Лидер на пазара все така е iPhone, но Samsung уверено увеличава дела си с няколко процента. 

Доставките на смартфони в САЩ са се свили с 8 на сто през първата четвърт на 2024 г., което е шестото поредно тримесечие на спад за пазара там. 

Apple остава лидер с 52% от всички доставени смартфони за периода, което означава, че запазва досегашния си пазарен дял. Samsung продължава да е на втора позиция и единственият сериозен конкурент за момента, като успява да увеличи дела си от 27% за Q1 на миналата година до 31% сега. Това е най-доброто първо тримесечие за корейската компания от 4 години насам, а основната причина за успеха е лансираната през януари серия флагмани Galaxy S24, които дебютираха тъкмо на събитие в САЩ. 

смартфон пазарът в САЩ

Според анализа възстановяването на пазара на смартфони в САЩ се отлага поне за третата четвърт на 2024 г., когато се очаква пускането на нови модели да разбуди интереса на потребителите. Очаква се генеративният изкуствен интелект в предстоящата серия iPhone 16 да бъде основен двигател за Apple в края на лятото и през есента. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар