Samsung ще започне масово производство на новия си 5nm чипсет Exynos през август

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Произведеният по 7-нанометров процес чипсет Exynos 990 на Samsung, който дебютира с моделите Galaxy S20, скоро ще си има наследник. Компанията изглежда е готова да започне масово производство на неговия наследник, при който ще използва 5-нанометров процес. 

Информацията идва от корейския ZDNet, според чиито източници Samsung ще стартира масово производство на новия си премиум чипсет Exynos по 5nm EUV процес през август. Сайтът твърди, че се очаква решението дали този чипсет да се използва в новата серия Galaxy Note 20, което звучи странно, имайки предвид, че до премиерата на смартфоните има около три месеца. 

Въпросният чипсет вероятно ще се нарича Exynos 992 и ще използва най-новите Cortex-A78 ядра на ARM и Mali-G78 GPU. Ако това се окаже вярно, чипсетът ще предлага с 20% по-висока производителност на процесора и с 25 на сто повече на графичния спрямо предшестващия го. 

Screenshot 2020-05-28 at 18.36.30

Разбира се, това е неофициална информация, така че тепърва предстои да научим дали е коректна и с какъв процесор всъщност ще излязат смартфоните от серията Note 20. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар