Samsung ще намали размерите и теглото на Galaxy Z Fold 4, но батерията остава същата

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Остават само няколко месеца до премиерата на следващото поколение сгъваеми смартфони на Samsung, като слуховете за Galaxy Z Flip 4 и Galaxy Z Fold 4 стават все повече. Сега се появиха детайли за батерията на по-големия модел, за която се казва, че ще остане със същия капацитет, въпреки очакваните промени в дизайна.

Един от ключовите акценти при Galaxy Z Fold 4 изглежда ще бъдат редуцираните габарити и тегло, или поне това твърдят слуховете от няколко седмици насам. Популярният със споделянето на вътрешна информация около Samsung профил в Twitter @UniverseIce отдавна говори за значително по-компактен и по-лек корпус при Fold 4, което изглежда е с цел апаратът да стане по-удобен за по-широк кръг хора и съответно да бъде по-масов модел.Размерите на актуалния в момента Galaxy Z Fold 3 са 158.2 x 128.1 x 6.4 мм в разгънато положение и 158.2 x 67.1 x 14.4 до 16 мм в сгънато, а теглото му е 271 грама. 


Сега сайтът GalaxyClub.nl споделя информация за капацитета на батерията на Galaxy Z Fold 4, който щял да бъде запазен непроменен спрямо миналогодишния Galaxy Z Fold 3. Това означава, че и новият модел ще предлага батерия от две части с общ капацитет 4400 mAh. Въпреки че много потребители биха посрещнали развълнувано новина за увеличаване размера на батерията, подходът на корейците може би има смисъл.

Според @UniverseIce ходът на Samsung е добър, защото Galaxy Z Fold 4 се очаква да се базира на необявения все още чипсет Snapdragon 8 Gen 1+, за който знаем, че ще предлага значително по-добра енергоефективност спрямо Snapdragon 8 Gen 1. Така че същата батерия като при Fold 3 всъщност може да означава по-дълъг живот с едно зареждане за новото устройство.

005 galaxyzfold3 5g phantomblack

Друга любопитна информация за сгъваемите Galaxy Z Flip 4 и Galaxy Z Fold 4 идва от анализатора Рос Янг, според когото продукцията на двата модела за юли ще бъде два пъти по-голяма спрямо тази на техните предшественици. Това според него означава, че Samsung подготвя голяма премиера и очаква доста сериозен интерес към устройствата. Янг спекулира, че може да видим и ново понижаване в цената

Припомням ви, че наскоро чухме за Fold 4, че ще предлага и по-добра камера за оптичен зуум – с 10 МР сензор и 3х приближение, т.е. същата, която има и Galaxy S22/S22+. Очаква се цялата система камери на сгъваемия модел да бъде взета от S22, което би означавало 50 МР главен сензор + 12 МР с ултраширок обхват. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар