Samsung ще представи собствен генеративен AI със смартфоните Galaxy S24

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung Gauss е името на собствения генеративен AI модел, който корейският производител току-що представи и може да въведе в своите устройства догодина. Той е наречен на германския математик и физик Йохан Карл Фридрих Гаус и се очаква да бъде интегриран в серията флагман смартфони Galaxy S24, задаващи се още през първия месец на 2024 г., пише Korea Times, цитиран от The Verge. 

Samsung представи Gauss на своя форум за изкуствен интелект (Samsung AI Forum 2023) тази седмица в Сеул, като разкрива, че той ще може да генерира и редактира изображения, включително да подобрява резолюцията им, да пише имейли, обобщава документи и дори да служи като помощник в програмирането. Елементи от Samsung Gauss ще могат да работят локално на самото устройство, като моделът ще включва Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code и Samsung Gauss Image.


От компанията споделиха, че Gauss в момента се използва вътрешно за повишаване продуктивността на служителите и се очаква приложението му да бъде разширено към продукти на Samsung в близко бъдеще. Това бъдеще може да пристигне при потребителите още на 17 януари 2024 г., когато се очаква корейците да представят новите си премиум смартфони Galaxy S24. Това ще бъдат първите “AI Galaxy телефони”, твърдят слуховете. 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар