Samsung Electronics очаква 15-кратно увеличение на печалбата за пролетното тримесечие

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Samsung Electronics очаква 15 пъти по-голяма печалба за периода април-юни, обявиха от компанията. Технологичният гигант ще постигне между 10.3 и 10.5 трилиона вона печалба за пролетното тримесечие, което обаче не се дължи на успеха на смартфоните Galaxy S24, а най-вече на скока в цените на чипове, предизвикан от все по-сериозно навлизащия изкуствен интелект. 

Корейската компания очаква около 10.4 трилиона вона печалба (около $7.5 милиарда) и 23% ръст в приходите до около 74 трилиона вона ($53.6 милиарда). Това е най-сериозният ръст за Samsung от COVID-19 ерата насам и доведе до 2.3% ръст в приходите – най-големия от януари 2021 г. насам. 

Samsung

Причината за успешното тримесечие се дължи най-вече на скока в цените на полупроводници, каквито дъщерното дружество Samsung Semiconductor на Samsung Electronics произвежда. Тук влизат DRAM, SSD, сензори за изображения и мобилни процесори. Това поскъпване на чиповете от своя страна е предизвикано от въвеждането на AI в технологичната индустрия – най-горещата тема през последната година. 

Детайли за финансовите резултати на Samsung Electronics ще научим на 31 юли, когато ще видим и точните числа дивизия по дивизия. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар